Welkom op onze wereldblog

Vanaf begin september gaan wij 9 maanden lang de wereld over trekken. Wij beginnen met een vlucht van Amsterdam naar Amman. Daar vandaan naar Hong kong, Vietnam, Thailand, Maleisiƫ, Singapore, Australiƫ, Nieuw Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentiniƫ, Uruguay, Peru, Bolivia, Houston, Miami, New York, Washington, London. Klik hier voor het reisschema!


Wij houden hier iedereen die dat leuk vind op de hoogte van onze belevingen. Wij zullen tussentijds ook foto's plaatsen. Reacties zijn altijd leuk !

dinsdag 6 januari 2009

Maleisie en Singapore in vogelvlucht


Vanwege de aankomende onrust in Thailand en de doorwoekerende oorlog aan de grens van Maleisie en Thailand hadden we besloten om naar Kuala Lumpur te vliegen vanaf Thailand. Daarmee konden we jammer genoeg niet onze geliefde eilanden in Maleisie aandoen. Bovendien was er nog steeds regenseizoen aan de oostkust.
Maleisie is een mengelmoes van Indiers, Chinezen en wat Thaise en Vietnameze mensen. Met de Lonely onder de arm gingen wij vanaf het vliegveld naar Chinatown. Een grote straat met vier rijen kraampjes en een aantal hotels. Na een lange zoektocht door alle marktkraampjes vonden we een redelijk optrekje in de drukke straat. Na alle eilanden en verlaten stranden moesten we weer even schakelen naar een grote stad. Wij zijn niet vies van een beetje shoppen, dus wij zijn al de vier rijen afgegaan op zoek naar leuke koopjes. De Petronas Twin Towers zijn de pronkstukken van Kuala Lumpur. Na ze uit alle hoeken bekeken te hebben wilden we natuurlijk de skybridge op, maar er zijn maar 1640 kaartjes per dag beschikbaar en er staat een rij vanaf het moment dat de ticketoffice open gaat. Niet aan ons besteed.. Bukit walk was een straat met grote shoppingmalls en leuk om even doorheen te lopen.
We wilde over land richting Singapore reizen. Mallaca is een oude VOC stad en onze volgende stop. Er was niet veel meer van over, maar het “Stadthuys” stond nog fier overeind. In het museum, in de vorm van een oud portugees schip, lazen we alle schofterige dingen die ‘wij’ allemaal hebben uitgevroten. Ons hostel was simpel, maar gezellig. Via gratis wireless internet zelf HSV-AJAX kunnen kijken op internet.
De laatste stop voordat we de grens naar Singapore overgingen was Johor-Bahru. Een onguur stadje, waar alle gelukzoekers zich verzamelen om naar het rijke Singapore over te steken. Via een grote brug is Singapore verbonden aan Maleisie. Het tussenliggende water is streng bewaakt. Toen wij uiteindelijk de brug overgingen hadden we in Johor een paspoortcontrole en bagagecheck, maar niet echt grondig en niemand deed lastig. Aan het eind van de brug werd het duidelijk waarom. Een inmens gebouw staat klaar om iedereen zeer grondig te onderzoeken en checken. In Singapore is het verboden iets op de grond te gooien en er staan duizende dollars en celstraf op je te wachten. Het was dan ook erg schoon en goed geregeld. Zoals gewoonlijk gingen wij rechtstreeks naar chinatown waar het meestal het goedkoopst vertoeven is. Dit keer bleek dit niet de juiste keuze, want alles was gerenoveerd en volgestopt met dure hotels, dit keer was little india de enige plek met betaalbare accomodaties. Alle blanken hadden zich daar verzameld en vooral in het hostel waar wij wilden verblijven. De eerste twee avonden waren bomvol, maar daarna kregen wij een klein zaaltje voor ons alleen. Voor he eerst met een dvd speler, zodat wij onze dvd’s konden afspelen. In Vietnam hadden wij voor 50 euro cent een aantal gekopieerde dvd gekocht van films die nog niet uit zijn. Leuk na een lange dag rondbanjeren. Singapore had veel overeenkomsten met Hong Kong en niet in de minste mate de shoppingmalls. Orchard road was zelfs een hele lange straat met alleen maar winkels en malls. Totaal gehuld in kerstversiering net als alle shoppingmalls. Er was zelfs een gratis tour voor toeristen langs alle kerstversiering.
Een groot deel van het eiland Singapore is onaangetast regenwoud. Wij trokken dus onze wandelschoenen aan en bijna 13 kilometer later kwamen wij er weer uit, prachtig. Op de laatste dag hebben we het strand Sentosa bezocht wat net leek op een pretpark. In de avond vlogen we naar Australie en wij keken daar, achteraf met reden, enorm naar uit...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoen!

Anoniem zei

Hi Suus, ik mis je nu echt! Hoe is het met je meissie. Nog helemaal hoteldebotel van het reizen? Gisteren hebben we met Suzan, Berthine, Marielle en Micha gegeten bij Pata Negra. Was erg gezellig en heb nog een beetje een kater ;-). Dikke kus, Sellie

Anoniem zei

Hi Suus, ik mis je nu echt! Hoe is het met je meissie. Nog helemaal hoteldebotel van het reizen? Gisteren hebben we met Suzan, Berthine, Marielle en Micha gegeten bij Pata Negra. Was erg gezellig en heb nog een beetje een kater ;-). Dikke kus, Sellie